påven malmö

På Malmö Arena ser tiotusen ceremonin på storbildsskärm. Gudstjänsten i Domkyrkan avslutas. Påven anländer till Malmö Arena i sällskap med Martin Junge och Munib Younan. Eventet på arenan slutar. Påven träffar delegater från andra kristna kyrkor. Påven är inte med. Påvens mässa i stadion är utsåld. Men dagen före har den tidigare fullbokade Malmö arena nu nästan 2 lediga platser. Oro för klimatet och kriget i Syrien utgjorde viktiga delar av det tal som påve Franciskus höll i Malmö arena under måndagen. Efter en lång och intensiv dag mötte han tusentals lutheraner och katoliker för ett gemensamt evenemang – ett historiskt uppmärksammande av reformationen som sker i Sverige.

Påven malmö - pingst

Det jublas som på en rockkonsert, fast här är det ett Laudate som är bakgrundsmusik och inga rockriff. Att se påven utanför evenemangen blir svårt. Svenska kyss-hämnden på Tottis fru. Tågtrafiken i gång igen efter olycka. Chansen att knipa en biljett för att fira mässa med påve Franciskus på plats i Swedbank stadion den 1 november är just nu ganska liten.

Påven malmö Video

Storetime

Påven malmö - torsdagen fick

Hur många som drabbats av biljettstrulet är i nuläget okänt men totalt rymmer Swedbank stadion en publik på cirka 18 personer. Livgardets Dragonmusikkår på Sturup. Allt från att Franciskus landar klockan 11 på måndag — till att han lämnar klockan Fyra utmaningar när påven ska säkras. Dock kommer rörelsen i Lund att ha "ett team av modiga medlemmar och funktionärer som ska göra sitt bästa för att motverka dessa förolämpningar och stå upp för de trosdogmer som nästan gått förlorade i den moderna världen".